Time management expert nodig?

Max Ohlenschlager is een autoriteit op het gebied van time management en productiviteit. Hij is auteur, coach, trainer en spreker.

time management expert max ohlenschlager
Max Ohlenschlager

Timemanagement trainer

Max Ohlenschlager in gesprek over zijn aanpak en zijn boek HOPPA

Praktische aanpak met een eigen methode

Sinds 2011 verzorg ik met veel plezier en passie een time management cursus, zowel online als in company. De cursus is bedoeld voor kenniswerkers die last hebben van de vele mails, appjes, telefoontjes en ad hoc verzoeken van collega's.

In de cursus leer je praktische tips, tools en technieken om meer uit je werkdag te halen. Uniek aan de aanpak is de HOPPA methode, gebaseerd op 5 principes: hoofd leeg, overzicht, prioriteiten, planning en aandacht. Met deze methode is het écht mogelijk om de regie te behouden op je werk.

time management trainer Max Ohlenschlager

Last van de waan van de dag

Ken je dat? Je loopt constant achter de feiten aan. Er zijn projecten die stagneren of waar je überhaupt nog niet aan begonnen bent. Waarom? Je komt er niet aan toe. Je neemt het jezelf wel voor, maar er is altijd iets anders dat om aandacht schreeuwt.

Mails met prioriteit, collega's die 'even' een vraag hebben, of gedachten die ineens te binnen schieten. Het resultaat? Je bent dagelijks bezig met brandjes blussen.

Dat is frustrerend. Je krijgt je werk niet af en je bent voor je gevoel voornamelijk bezig met andermans problemen. Het is ook energieslurpend. Je haalt op deze manier niet genoeg voldoening uit je werk. Eenmaal thuis na een lange werkdag heb je een vol hoofd en weinig fut.

cursus time management

Bewust van tijd, aandacht & energie

Je weet wat je moet doen, maar je komt er niet aan toe. De tsunami van prikkels, verzoekjes en afleiding maakt het moeilijk om je aandacht erbij te houden. In de timemanagement cursus leer je hoe je beter prioriteiten kunt stellen en realistisch kunt plannen. Je krijgt inzicht in een manier van werken die effectief en efficiënt is.

time management expert max ohlenschlager

1 uur extra productiever per dag

Hoeveel uur denk je dat de gemiddelde professional écht productief is? 7,2? 5? Het is veel minder, gemiddeld maar 3. Dat is veel tijd, aandacht en energie die wordt verspild.

Met mijn handvatten word je zeker een uur extra productiever op een dag. Dan heb je gedaan wat je jezelf had voorgenomen om te doen. Dat geeft voldoening en je sluit je werkdag met een goed gevoel af.

time management expert max ohlenschlager

Time management: mijn reddingsboei

Ik was vroeger niet productief en ik was heel goed in uitstellen. Dankzij mijn kennis van time management kon ik mijn werk zo goed organiseren dat ik zelfs tijd over hield. Dit was voor mij de reden om Mentor Max op te richten. Ik wil kenniswerkers ondersteunen met persoonlijke coaching en een time management cursus.
Wat mijn klanten zeggen over de time management cursus

Max heeft een zeer praktische en toepasbare training ontwikkeld welke inzetbaar is voor binnen alle functies. Timemanagement is van cruciaal belang. Om gefocust, effectief en vooral productief te werk te gaan gun ik iedereen deze training. Doe dit je werknemers of jezelf cadeau en profiteer van alle voordelen in je werk. Onmisbaar in de tijd van nu.


Marjorie Amzand
Wij hebben de Time Management training van Mentor max als heel positief ervaren. De training was goed afgestemd op manager in een zeer operationele omgeving. Wij hebben er veel van geleerd en gebruiken veel van zijn tips nu al in de praktijk! Een aanrader voor iedereen!

Max, dank voor je hulp en kundig inzicht!
Vincent Belger
De training van Max over time management was heel leerzaam en vooral erg praktisch. Ik vind Max een fijne en energieke trainer die goed weet waar hij het over heeft. Na de training mailt hij ook met een opfrisser waardoor het niet alleen de training is maar ook een reminder erna. Ik heb goed gebruik gemaakt van de tips en ben erg blij dat ik mijn overzicht maar ook planning nu weer terug heb!
Melissa Slangers - Slakhorst

Max Ohlenschlager in de media

Interesse in een time management cursus of coaching?