Time management coaching voor zorgprofessionals 

Persoonlijke begeleiding voor rust in je hoofd en ruimte in je agenda

time-management-coaching
10 jaar

ervaring in time management coaching

1.000+

tevreden klanten

5 sterren

recensies op google

time management coach max ohlenschlager

Productiever worden zonder trucjes

Je bent het zat om achter de feiten aan te lopen. Ja, je doet 100 dingen op een dag, maar niét datgene dat op joúw lijstje stond. En wat doe je om het werk vervolgens af te krijgen? Ga je nog harder werken en minder pauzes nemen? Op je vrije dag of vrije avond nog ‘even’ inloggen? Hoe lang wil je dit nog volhouden?

Hoe zou je het vinden om elke werkdag af te kunnen krijgen wat je wíl af krijgen? Dat je een planning hebt die je niet constant hoeft om te gooien? Dat je lekker in je vel zit en dat je te allen tijde overzicht hebt van wat je te doen hebt? Klinkt toch super? Het mooie is, jij kan dit bereiken! Tijdens mijn time management coaching  begeleid ik je naar een manier van werken die voor jou het beste werkt (en dat je dus ook gemakkelijk kunt volhouden)

Waarom time management coaching?

Time management coaching gaat bij mij niet over meer doen in minder tijd. Waarom meer doen? Je doet al meer dan genoeg. Het gaat juist om mínder doen. Minder vaak de telefoon oppakken en minder vaak je mail checken, zodat je tijd, aandacht en energie overhoudt voor datgene dat er toe doet.

Wat doe je als je het druk hebt? Je gaat waarschijnlijk nóg harder werken. Sta je ook de hele dag aan en ben je non stop bereikbaar en beschikbaar? Dan ben je de hele dag voornamelijk bezig met het reageren op mails, appjes en ad hoc verzoeken. 

Het gaat niet om druk zijn, maar om productief zijn. Dat betekent dat het vooraf helder is wat je te doen hebt en dat je planning flexibel is , zodat je gemakkelijk kunt uitwijken voor als er een spoedgeval is.

Hiervoor heb ik de HOPPA methode ontwikkeld, die bestaat uit 5 principes. Hiermee ontwikkel je een workflow die ervoor zorgt dat je minder aan je hoofd hebt en meer overzicht. Je kunt prioriteiten stellen en nee zeggen tegen ad hoc verzoeken. Je hebt een realistische planning en je weet hoe je je concentratie het beste kunt beschermen. 

De HOPPA methode

Hoofd Leeg - We gaan het hoofd leeg maken en je krijgt tips om het hoofd leeg te houden.
Overzicht - We gaan alle input verwerken, zodat je in 1 oogopslag ziet wat je te doen hebt. Less = more
Prioriteiten - Wat stel je uit? Waar hik je tegen aan? We maken een plan voor het allerbelangrijkste
Planning - Geen back to back meetings, maar een realistische dagplanning met buffers
Aandacht - Je weet hoe je omgaat met interne afleiding en externe verstoorders.

Wat klanten zeggen over time management coaching

Ik had echt moeite met plannen en overzicht krijgen, mijn mailbox puilde uit en ik had overal aantekeningen opgeslagen. Heel prettig is dat Max niet one-size-fits-all hanteert, maar echt kijkt naar hetgeen ik nodig heb. Ook mooi dat het traject wat langer duurt, en niet maar één of twee sessies. Zo kunnen goede gewoontes voldoende inslijten. En last but not least: Max is een heel fijne persoon, waar ik ook graag mijn best voor doe. Aanrader voor iedereen die beter overzicht wil hebben in zijn/haar taken en werk!

Jeroen Rommes - jurist

Max gaat in zijn coaching terug naar de basis middels de zogenaamde HOPPA methode. Door hier steeds op terug te pakken leert hij je hoe je meer aandacht voor planning en structuur in je werk krijgt, waardoor je hoofd leger wordt en het overzicht terugkeert.

time management coaching
Rob de Groot - partnership manager

Het is én een praktische hands on meeting die je snel inzichten geeft én jezelf aan het denken zet om zelf de regie te pakken over je werk vs. privé. Snel toepasbaar, professioneel en persoonlijk tegelijk. Top!

time management coaching
S. Najaf
time management coach max ohlenschlager

Waarom time management coaching?

In de loop der jaren heb je wellicht bepaalde gewoonten ontwikkeld die niet effectief zijn. Ik ben er van overtuigd dat je de grip op het werk kunt krijgen én houden. In dit coachtraject nemen we je werkdag en je werkweek door en staan we stil bij hoe je je dag start en eindigt. Wat doe je met je to do lijst? Wat laat je wel of niet toe in je agenda? Hoe druk heb je het in je hoofd? Wat doe je met moeilijke mailtjes?

Als time management coach hoef ik je niet te vertellen dat je prioriteiten moet stellen, dat weet je zelf ook wel. Maar ik laat je zien hoé je dat doet en vertel ook wat vooral niét werkt. Het unieke aan mijn aanpak is dat ik 5 principes centraal stel - Hoofd Leeg, Overzicht, Prioriteiten, Planning en Aandacht. Vervolgens kijken we naar wat voor jou het beste werkt om deze principes na te lezen. Het maakt niet uit of je een kladblok gebruikt of de laatste gadgets. Iedereen kan méér voldoening uit zijn werkdag halen. 

Praktisch

Geen overbodige tabellen, modellen en theorieën, maar to the point time management tips waar je direct wat aan hebt.

Persoonlijk

Iedereen is anders, dus geen one size fits all verhaal, maar maatwerk.

Principes

De time management coaching is gebaseerd op de HOPPA methode en bestaat uit 5 principes.

Time management coaching FAQ

Hoe vinden de gesprekken plaats?

Via Zoom. Je hoeft je hiervoor niet te registreren.

Hoe vaak vinden de gesprekken plaats?

De gesprekken vinden wekelijks plaats.

Kunnen de gesprekken ook in real life plaatsvinden?

Ja, die mogelijkheid is er. Soms doe ik een combinatie van online en offline. Ik woon in Noordwijk aan Zee dus een strandtent of een wandeling door de duinen behoort ook tot de mogelijkheden.

Moet ik vakliteratuur lezen?

Nee, dat heb ik al voor je gedaan ;) Je krijgt van mij maatwerk tips en ik verwijs je naar relevante blogs en video's die ik heb gemaakt.

Waarom zou coaching beter werken dan een boek?

Een boek praat niet terug en een boek kan nooit 100% het juiste antwoord geven op jóuw persoonlijke situatie. Coaching is en blijft maatwerk.

Ik werk niet in het sociaal domein, is dat een probleem?

Dat is geen probleem. Ik heb zelf een achtergrond in het sociaal domein, maar de afgelopen jaren heb ik honderden professionals begeleid, variërend van jurist tot boswachter.

€ 450,-

Time management coaching

  • 4 wekelijkse online sessies
  • Inclusief agenda analyse
  • Na elke sessie een mail met highlights
arrow_drop_up arrow_drop_down