time management coaching

Time management coaching 

Online begeleiding voor meer rust in je hoofd en ruimte in je agenda

Kennismaken?

13 jaar

time management coach

2.600+

tevreden klanten

35 x ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

recensies op google

waarom-je-niets-afmaakt-journal

Verlang je naar overzicht?

Heb je het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Zit je agenda altijd vol en heb je nooit genoeg tijd hebt voor de dingen die je écht belangrijk vindt? Heb je het gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt? Doe je 100 dingen op een dag, maar ben je voornamelijk bezig met andermans taken die je tussendoor voorrang moet geven?

En wat doe je als het werk weer niet af is? Ga je nog harder werken? Neem je nog minder pauzes? Werk je nog 's avonds of in het weekend door? Zo ja, hoe lang wil je dit nog volhouden? 

Ik kan me goed voorstellen dat het volgende op je verlanglijstje staat:

 • minder aan je hoofd en daardoor minder vergeten en betere nachtrust
 • beter overzicht, zodat je helder hebt wat je op korte en lange termijn af wilt hebben
 • scherpere focus, zodat je beter om kan gaan met afleidingen
 • voor jezelf opkomen, zodat je gemakkelijker nee kunt zeggen 
 • een gezonde werk privé balans, zodat je meer energie overhoudt voor de leuke dingen in het leven.

Herken je jezelf in het bovenstaande? Dan is online begeleiding iets voor jou. In mijn time management coachtraject krijg je de juiste tools voor meer rust in je hoofd en ruimte in je agenda. Zo kun je weer focussen op de dingen die er echt toe doen.

Wat een coachtraject oplevert

Ik heb door de coaching meer overzicht kunnen creëren op prive en werkvlak. Het heeft me handvaten gegeven om zorgeloos en zonder stress te werken. Ik ga hiermee aan de slag. Dank voor de inzichten!

mentor-max time management training
A. Ramadhin - consultant

Ik ben voor mijn werk vaak met veel projecten tegelijk bezig en wilde meer overzicht en rust in mijn hoofd. Door dit leerzame traject met Max is dat zeker gelukt! Ook gaf het traject mij veel persoonlijke inzichten, en heb ik geleerd dat tijdsmanagement dieper gaat dan alleen een paar tips en trucs.

Tsjalline Boorsma - Gemeente Gouda
time management coach max ohlenschlager hoppa

Time management coaching

Het klinkt misschien gek, maar je maakt het jezelf nu waarschijnlijk moeilijker dan nodig is. En je doet waarschijnlijk meer dan dat de bedoeling is. Je kwaliteiten zijn dat je hard werkt en dat je collegiaal bent. Dit zijn ook je valkuilen, waardoor je teveel van jezelf eist en altijd aan staat. Je doet simpelweg teveel van het goede, omdat je altijd bereikbaar bent en andermans taken voorrang geeft op je eigen to do lijst.


Het is de kunst om weer de grip op het werk te krijgen. Ik help je terug naar de kern te gaan, door samen overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. Het gaat niet om het maximale uit je werkdag te halen, maar om je werkdag optimaal in te richten. Aan het einde van de werkdag wil je terugkijken op een goede dag, waarin je zowel collegiaal was én jouw belangrijkste taken hebt afgerond. Met mijn time management coaching krijg je de juiste tools, tips en technieken om meer voldoening uit je werkdag te halen. 

Na een periode te hebben gewerkt met allerlei ToDo-lijstjes merkte ik dat er door de waan van de dag alleen maar kleine actiepunten van de lijst verdwenen. Gevolg hiervan was dat de grote projecten bleven liggen. Door een duidelijke opbouw geeft Max je binnen een aantal sessies de tools in handen om efficiënt met je tijd om te gaan en dingen gedaan te krijgen.

J. Stout - schooldirecteur

Voorheen had ik veel last van constante onrust en stress door op mijn werk. De ondersteuning van Mentor Max heeft hierin een groot verschil gemaakt. Hij hielp me het onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken, waardoor ik mijn prioriteiten beter kon stellen en gerichter kon werken. Ik laat me minder snel gek maken door stressvolle situaties en kan beter focussen op wat echt belangrijk is. Zijn begeleiding heeft mijn time management vaardigheden enorm verbeterd en ik voel me nu veel zelfverzekerder en efficiënter in mijn werk.
Irene Nederlof

Tijd voor HOPPA

Heb je geen focus en ben je op zoek naar een productieve manier van werken die je gemakkelijk volhoudt? Je bent niet op zoek naar allerlei trucjes om het maximale uit je dag te halen, want je werkt al hard genoeg.


Je wilt je meer focussen op de hoofdzaken, taken die voor jou belangrijk zijn. Je wilt beter omgaan met andermans prioriteiten en ad hoc verzoeken. Hier heb ik de afgelopen jaren mijn eigen HOPPA methode voor ontwikkeld:


 • Hoofd leeg - Rust in je hoofd
 • Overzicht - Alles op zijn plek
 • Prioriteit - Werken aan het belangrijkste
 • Planning - Een realistische indeling van je tijd
 • Aandacht - Afleidingen verminderen


HOPPA staat centraal in mijn aanpak. Dat betekent niet dat je een vastomlijnd programma moet gaan volgen. Ik bied altijd maatwerk door te kijken naar wat er op dat moment speelt. HOPPA kun je meer zien als een kapstok. Voor elk probleem kijken we samen naar de beste tools waarmee je niet harder maar slimmer gaat werken.

Even kennismaken?

Ik had echt moeite met plannen en overzicht krijgen, mijn mailbox puilde uit en ik had overal aantekeningen opgeslagen. Heel prettig is dat Max niet one-size-fits-all hanteert, maar echt kijkt naar hetgeen ik nodig heb. Ook mooi dat het traject wat langer duurt, en niet maar één of twee sessies. Zo kunnen goede gewoontes voldoende inslijten.

Jeroen Rommes - jurist

Max heeft mij geholpen met:
 • Het gaan inplannen van grotere taken in mijn agenda;
 • Het waken over mijn tijd. Vaker nee zeggen, management bieden in gesprek en nog meer nee zeggen;
 • Grotere taken kleiner maken;
 • Omgang met mijn (nu lege!)mailbox en
 • Tips voor concentratie en een overvol hoofd.


Bij Max sta je zelf aan het roer. Jij bepaalt waar je hulp bij wilt hebben en Max bekogelt je met al zijn tips en tools.
M - Psychomotorisch therapeut
time management expert max ohlenschlager
Time management coach Max Ohlenschlager

Time management coach Max Ohlenschlager

Sinds 2011 train en coach ik diverse professionals in slimmer werken. Ik ben expert in het platslaan van problemen en het lukt me altijd om voor iemand een geschikte strategie uit te werken. Het maakt mij niet uit wat je voor werk doet, of je digibeet bent of 60 projecten draait. Heb je een bomvolle mailbox en een lange to do lijst? Heb je veel aan je hoofd en geen overzicht? Ben je snel afgeleid? Dan ben je bij aan het juiste adres.

Ik ben ervan overtuigd dat je de grip op je werk kunt krijgen én houden. Mijn aanpak is super praktisch. We werken samen aan een simpel systeem dat je gemakkelijk kunt bijhouden. In dit coachtraject:

 • Analyseren we je werkdag en werkweek
 • Staan we stil bij je start- en eindroutine
 • Zorgen we voor overzicht en structuur
 • Leer je nee zeggen
 • Ruimen we je inbox op


Het is niet mijn bedoeling om van jou een super georganiseerd persoon te maken die alles heeft ingepland. Dat werkt niet, net zoals een structuur aanhouden wat veel discipline eist. Het is mijn doel dat je een aanpak hebt dat gemakkelijk is bij te houden en waar je flexibel mee om kunt gaan. Want soms moet je je planning on hold zetten of overboord gooien omdat er een crisis is op het werk. Maar met mijn aanpak weet je snel weer terug te veren, en het overzicht te behouden.

Max gaat in zijn coaching terug naar de basis middels de zogenaamde HOPPA methode. Door hier steeds op terug te pakken leert hij je hoe je meer aandacht voor planning en structuur in je werk krijgt, waardoor je hoofd leger wordt en het overzicht terugkeert.

Rob de Groot - partnership manager

Nu ben ik sterk in het HOPPA principe waardoor dit overzicht en rust geeft, ook kan ik direct in gesprekken met mensen schakelen en de verwachting managen. Het stresslevel verlaagt hierdoor bij mij zelf en het lukt mij ook nog in minder tijd meer uit te voeren.
Bart Wenting - interim adviseur

Veelgestelde vragen over time management coaching

Do you also coach in English?

Yes, absolutely.

Ik heb al meerdere boeken en blogs gelezen over slimmer werken, maar zonder het gewenste resultaat. Waarom zou coaching wel werken?

Iedereen is anders en daarom is coaching altijd maatwerk. Jij geeft aan waar je tegen aan loopt en we werken samen een eenvoudige manier van werken die bij jou past en dat je gemakkelijk bij kunt houden.

Ik heb ADHD, is het voor mij ook mogelijk om grip op het werk te krijgen?

Het korte antwoord: ja. Het langere antwoord: Het maakt mij niet uit of je een (leer)stoornis hebt, onzeker bent of perfectionistisch bent. We zoeken naar een werkwijze die voor jou werkt. Heb je een concentratieboog van 20 minuten? Dan gaan we een planning opstellen die daarop aansluit.

Coach je ook op locatie?

Ja, dat doe ik, mits het maximaal een uur reistijd vanaf Noordwijk is.

Ik twijfel tussen groepscoaching en individuele coaching. Wat zijn de grootste verschillen?

Het grootste verschil is dat je in een 1:1 traject meer maatwerk kunt bieden. Bij groepscoaching behandel ik vragen vanuit de groep en geef daar tips en tools voor. Het mooie aan groepscoaching is dat je ervaringen deelt en van elkaar leert. Groepscoaching is ook voordeliger dan persoonlijke coahcing.

Maakt het uit wat voor werk ik doe? Kun je iedereen coachen?

Het gaat mij niet om welke functie je hebt, maar welke knelpunten je ervaart, zoals een gebrek aan overzicht, last van uitstelgedrag en chronische stress. Ik heb advocaten en directeuren gecoached en ook docenten, IT-ers, zorgprofessionals en zelfs boswachters.

Ik heb door de coaching meer overzicht kunnen creëren op prive en werkvlak. Het heeft me handvaten gegeven om zorgeloos en zonder stress te werken. Ik ga hiermee aan de slag. Dank voor de inzichten!

mentor-max time management training
A. Ramadhin - consultant

Aanbod time management coaching

1:1 coachtraject

 • Wekelijkse online video calls
 • Inclusief boek 'HOPPA - haal meer voldoening uit je werkdag'
 • Toegang tot online cursus
 • Voice memo na elke sessie

Kennismaken? Prik direct een datum

Liever een bericht achterlaten?