arrow_drop_up arrow_drop_down
mentor-max-over-ons

Time management coaching

Individuele begeleiding voor rust in je hoofd en ruimte in je agenda

time-management-coaching
10 jaar

ervaring als coach

1.000+

tevreden klanten

5 sterren

recensies op google

time-management-coaching-max-ohlenschlager

Meer gedaan met minder moeite

Je bent het zat om achter de feiten aan te lopen. Ja, je doet 100 dingen op een dag, maar niét datgene dat op joúw lijstje stond. En wat doe je om het werk vervolgens af te krijgen? Ga je nog harder werken en minder pauzes nemen? Op je vrije dag of vrije avond nog ‘even’ inloggen? Hoe lang wil je dit nog volhouden?


Hoe zou je het vinden om elke werkdag af te kunnen krijgen wat je wíl af krijgen? Dat je een planning hebt die je niet constant hoeft om te gooien? Dat je lekker in je vel zit en dat je te allen tijde overzicht hebt van wat je te doen hebt? Klinkt toch super? Het mooie is, ook jij kan dit bereiken! Tijdens het coachtraject begeleid ik je naar een manier van werken die voor jou het beste werkt (en dat je dus ook gemakkelijk kunt volhouden)

Ervaringen van onze klanten

Hands on en op de praktijk gericht! Concreet voor mij heeft dat de afgelopen maand geresulteerd in bijv. eindelijk aan de slag met het maanden voor mij uitgeschoven fietsenplan, op tijd komen op afspraken, inplannen van me time en witte blokken in mijn agenda voor onverwachte zaken!

mentor-max-over-ons-klant
Patricia Lucas 

Max gaat in zijn coaching terug naar de basis middels de zogenaamde HOPPA methode. Door hier steeds op terug te pakken leert hij je hoe je meer aandacht voor planning en structuur in je werk krijgt, waardoor je hoofd leger wordt en het overzicht terugkeert.

mentor-max-over-ons-klant
Rob de Groot - partnership manager

Het is en praktische hands on meeting die je snel inzichten geeft en jezelf aan het denken zet om zelf de regie te pakken over je werk vs. privé. Snel toepasbaar, professioneel en persoonlijk tegelijk. Top!

mentor-max-over-ons-klant
S. Najaf

Misschien heb je al eens een time management workshop gevolgd. Misschien heb je Getting Things Done of Grip in je boekenkast staan, maar lukt het je niet om het toe te passen. Workshops en boeken kunnen erg informatief zijn, maar ze houden met 1 ding geen rekening: met jou! Iedereen is anders. Wat voor de een werkt hoeft niet voor een ander te werken. Dat is het mooie van coaching: ik ga samen met jou op zoek naar een duurzame manier van werken die voor jou leuk én gemakkelijk is om bij te houden. Hiervoor heb ik mijn eigen HOPPA methode ontwikkeld die is gebaseerd op 5 principes. Hieronder leg ik ze in het kort uit. 

Over de time management coaching

time management training hoofd leeg

Stap 1 - Hoofd leeg

We hebben veel aan ons hoofd. Hierdoor vergeten we wel eens wat en hebben we geen goed overzicht. Taken kunnen opstapelen in het hoofd en dit kan leiden tot werkstress. We gaan het hoofd leeg maken en je krijgt tips om het hoofd leeg te houden.


time-management-training-overzicht

Stap 2 - Overzicht

Vaak dénken we dat we overzicht hebben. Aan de hand van je inbox kun je inschatten hoe je dag gaat verlopen. Je agenda staat vol met afspraken en je hebt een (te lange) to do lijst. Doordat je werkzaamheden op meerdere plekken staat is het lastig om het overzicht te houden. Hierbij is het van belang dat je álle input gaat verwerken, zodat je in 1 oogopslag ziet wat je te doen hebt. Less = more is hierbij het uitgangspunt.


time-management-training-prioriteiten

Stap 3 - Prioriteiten

Het is van belang dat je weet hoe je prioriteiten moet stellen én hoe je om moet gaan met de prioriteiten van een ander. Hoe vaak word je wel niet gestoord op een dag? Geen wonder dat je je werk niet afkrijgt. En die ad hoc verzoekjes van je collega, waren die nou echt zo dringend? Waarschijnlijk niet. In dit onderdeel leer je prioriteiten stellen en hoe je niet dringende verzoeken van anderen kunt parkeren.


training-time-management-planning

Stap 4 - Planning

Je kunt wel een plan hebben, maar dat is nog geen planning. Hoe ziet je agenda er eigenlijk uit? Staat die bol met afspraken met anderen? Wanneer ga je dan een keer die rotklus starten? In dit onderdeel leer je realistisch plannen.

time-management-aandacht

Stap 5 - Aandacht

Heb je enig idee hoe vaak je wordt afgeleid in een uur? Door al die appjes, mails, notificaties en ander kantoorgeluiden is je concentratie snel naar de knoppen. Het kost je dan heel veel moeite om dan nog gefocussed te werken. Vaak laten we het werk even liggen en gaan we iets anders doen, zoals mail checken. In dit onderdeel leer je hoe je je concentratie kunt beschermen.

time-management-trainer-max

Mijn missie

In de loop der jaren heb je wellicht bepaalde gewoonten ontwikkeld die niet effectief zijn. Ik ben er van overtuigd dat je de grip op het werk kunt krijgen én houden. In dit coachtraject nemen we je werkdag en je werkweek door en staan we stil bij hoe je je dag start en eindigt. Wat doe je met je to do lijst? Wat laat je wel of niet toe in je agenda? Hoe druk heb je het in je hoofd? Wat doe je met moeilijke mailtjes?

Ik hoef je niet te vertellen dat je prioriteiten moet stellen, dat weet je zelf ook wel. Maar ik laat je zien hoé je dat doet en vertel ook wat vooral niét werkt. Het unieke aan mijn aanpak is dat ik 5 principes centraal stel - Hoofd Leeg, Overzicht, Prioriteiten, Planning en Aandacht. Vervolgens kijken we naar wat voor jou het beste werkt om deze principes na te lezen. Het maakt niet uit of je een kladblok gebruikt of de laatste gadgets. Iedereen kan méér voldoening uit zijn werkdag halen. 

Check

Praktisch

Geen overbodige tabellen, modellen en theorieën, maar to the point tips waar je direct wat aan hebt.

Check

Persoonlijk

Iedereen is anders, dus geen one size fits all verhaal, maar maatwerk.

Check

Principes

De coaching is gebaseerd op de HOPPA methode en bestaat uit 5 principes.

time-management-coaching-max-ohlenschlager

Time management coaching

7 online sessies á 60 minuten

Na afloop van elke sessie een mail met highlights

Toegang tot online instructievideo's

We gebruiken cookies