time management coaching

Time management coaching 

Online begeleiding voor meer rust in je hoofd en ruimte in je agenda

Kennismaken?

13 jaar

time management coach

2.500+

tevreden klanten

31 x ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

recensies op google

waarom-je-niets-afmaakt-journal

Verlang je naar overzicht?

Heb je het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Zit je agenda altijd vol en heb je nooit genoeg tijd hebt voor de dingen die je echt belangrijk vindt? Heb je het gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt? Doe je 100 dingen op een dag, maar ben je voornamelijk bezig met andermans taken die je tussendoor voorrang moet geven?

En wat doe je als het werk weer niet af is? Ga je nog harder werken? Neem je nog minder pauzes? Werk je nog 's avonds of in het weekend door? Zo ja, hoe lang wil je dit nog volhouden? 

Ik kan me goed voorstellen dat het volgende op je verlanglijstje staat:

 • minder aan je hoofd en daardoor minder vergeten en betere nachtrust
 • beter overzicht, zodat je helder hebt wat je op korte en lange termijn af wilt hebben
 • scherpere focus, zodat je beter om kan gaan met afleidingen
 • voor jezelf opkomen, zodat je gemakkelijker nee kunt zeggen 
 • een gezonde werk privé balans, zodat je meer energie overhoudt voor de leuke dingen in het leven.

Herken je jezelf in het bovenstaande? Dan is online begeleiding iets voor jou. In mijn time management coachtraject krijg je de juiste tools voor meer rust in je hoofd en ruimte in je agenda. Zo kun je weer focussen op de dingen die er echt toe doen.

Ik heb door de coaching meer overzicht kunnen creëren op prive en werk vlak. Het heeft me handvaten gegeven om zorgeloos en zonder stress te werken. Ik ga hiermee aan de slag. Dank voor de inzichten!

mentor-max time management training
A. Ramadhin - consultant
time management coach max ohlenschlager hoppa

Time management coaching

Het klinkt misschien gek, maar je maakt het jezelf nu waarschijnlijk moeilijker dan nodig is. En je doet waarschijnlijk meer dan dat de bedoeling is. Je kwaliteiten zijn dat je hard werkt en dat je collegiaal bent. Dit zijn ook je valkuilen, waardoor je teveel van jezelf eist en altijd aan staat. Je geeft simpelweg teveel van het goede.  


Het is de kunst om weer de grip op het werk (en daarmee ook op privé) te krijgen. Ik help je terug naar de kern te gaan, door samen overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. Het gaat niet om het maximale uit je werkdag te halen, maar om je werkdag optimaal in te richten. Aan het einde van de werkdag wil je terugkijken op een goede dag, waarin je zowel collegiaal was én jouw belangrijkste taken hebt afgerond. Met mijn time management coaching krijg je de juiste tools, tips en technieken om meer voldoening uit je werkdag te halen. 

Na een periode te hebben gewerkt met allerlei ToDo-lijstjes merkte ik dat er door de waan van de dag alleen maar kleine actiepunten van de lijst verdwenen. Gevolg hiervan was dat de grote projecten bleven liggen. Door een duidelijke opbouw geeft Max je binnen een aantal sessies de tools in handen om efficiënt met je tijd om te gaan en dingen gedaan te krijgen.

J. Stout - schooldirecteur

Tijd voor HOPPA

Heb je geen focus en ben je op zoek naar een productieve manier van werken die je gemakkelijk volhoudt? Je bent niet op zoek naar allerlei trucjes om het maximale uit je dag te halen, want je werkt al hard genoeg.


Je wilt je meer focussen op de hoofdzaken, taken die voor jou belangrijk zijn. Je wilt beter omgaan met andermans prioriteiten en ad hoc verzoeken. Hier heb ik de afgelopen jaren mijn eigen HOPPA methode voor ontwikkeld.


 • Hoofd leeg - Rust in je hoofd
 • Overzicht - Alles op zijn plek
 • Prioriteit - Werken aan het belangrijkste
 • Planning - Een realistische indeling van je tijd
 • Aandacht - Afleidingen verminderen


HOPPA staat centraal in mijn aanpak. Voor elk onderdeel kijken we samen naar de beste tools waarmee je niet harder maar slimmer gaat werken.

Even kennismaken?

Ik had echt moeite met plannen en overzicht krijgen, mijn mailbox puilde uit en ik had overal aantekeningen opgeslagen. Heel prettig is dat Max niet one-size-fits-all hanteert, maar echt kijkt naar hetgeen ik nodig heb. Ook mooi dat het traject wat langer duurt, en niet maar één of twee sessies. Zo kunnen goede gewoontes voldoende inslijten.

Jeroen Rommes - jurist

time management expert max ohlenschlager
Time management coach Max Ohlenschlager

Time management coach Max Ohlenschlager

Sinds 2011 train en coach ik diverse professionals in slimmer werken. Het maakt mij niet uit wat je voor werk doet. Heb je een bomvolle mailbox en een lange to do lijst? Heb je veel aan je hoofd en geen overzicht? Ben je snel afgeleid? Dan ben je bij aan het juiste adres.


Ik ben ervan overtuigd dat je de grip op je werk kunt krijgen en houden. Mijn aanpak is super praktisch. We werken samen aan een simpel systeem dat je gemakkelijk kunt bijhouden. In dit coachtraject:

 • Analyseren we je werkdag en werkweek
 • Staan we stil bij je start- en eindroutine
 • Zorgen we voor overzicht en structuur
 • Leer je nee zeggen
 • Ruimen we je inbox op

Time management coaching FAQ

Do you also coach in English?

Yes, absolutely.

Hoe moet ik weten of ik voor een maand of kwartaal moet gaan?

Dat kunnen we het beste bepalen tijdens een kennismaking.

Ik heb al meerdere boeken en blogs gelezen over slimmer werken, maar zonder het gewenste resultaat. Waarom zou coaching wel werken?

Iedereen is anders en daarom is coaching altijd maatwerk. Jij geeft aan waar je tegen aan loopt en we werken samen een eenvoudige manier van werken die bij jou past en dat je gemakkelijk bij kunt houden.

Ik heb ADHD, is het voor mij ook mogelijk om grip op het werk te krijgen?

Het korte antwoord: ja. Het langere antwoord: Het maakt mij niet uit of je een (leer)stoornis hebt, onzeker bent of perfectionistisch bent. We zoeken naar een werkwijze die voor jou werkt. Heb je een concentratieboog van 20 minuten? Dan gaan we een planning opstellen die daarop aansluit.

Coach je ook op locatie?

Ja, dat doe ik, mits het maximaal een uur reistijd vanaf Noordwijk is.

Max gaat in zijn coaching terug naar de basis middels de zogenaamde HOPPA methode. Door hier steeds op terug te pakken leert hij je hoe je meer aandacht voor planning en structuur in je werk krijgt, waardoor je hoofd leger wordt en het overzicht terugkeert.

Rob de Groot - partnership manager

Aanbod time management coaching

Coaching Basis

600,-
ex btw
 • Duur: 1 maand
 • Wekelijkse online video calls
 • Inclusief boek 'HOPPA'
 • Toegang tot online cursus
 • Voice memo na elke sessie
Laten we kennismaken

meest gekozen

Coaching Premium

1600,-
ex btw
 • Duur: 1 kwartaal
 • Wekelijkse online video calls
 • Inclusief boek 'HOPPA'
 • Toegang tot online cursus
 • Voice memo na elke sessie
Laten we kennismaken

Liever een bericht achterlaten?