Time management training voor zorgprofessionals

Herwin met je team de regie op de werkdag

time management trainer Max Ohlenschlager
10 jaar

ervaring in training

1000+

tevreden klanten

1 uur

extra productief per dag

time management training opdrachtgevers
time management training

Time management training voor meer grip

De werkdag zit er bijna op. Je werpt een blik op je to do lijst. Het valt je op dat je er voornamelijk taken aan hebt toegevoegd. Datgene dat je wilde doen heb je wéér niet afgestreept. Je checkt je mailbox en er staan alweer nieuwe mails op je te wachten. Je moet voor je gevoel veel ballen in de lucht houden.

Je weet wel wat je moet doen, maar door de waan van de dag kom je er gewoon niet aan toe. Daar baal je van. Het is tijd voor een andere aanpak. Ben je klaar met uitstelgedrag? Dan is het van belang dat je beter prioriteiten leert stellen en dat je een flexibele planning hebt. Mijn time management training geeft je precies de tips, tools en technieken die je nodig hebt om meer voldoening uit je werkdag te halen. 

Niet harder maar slimmer werken

Time management gaat bij mij niet om meer doen in minder tijd. Waarom meer doen? Je doet al meer dan genoeg. Het gaat juist om mínder doen. Minder vaak de telefoon oppakken en minder vaak je mail checken, zodat je tijd, aandacht en energie overhoudt voor datgene dat er toe doet. 

Wat doe je als je het druk hebt? Je gaat waarschijnlijk nóg harder werken. Sta je ook de hele dag aan en ben je non stop bereikbaar en beschikbaar? Dan ben je de hele dag voornamelijk bezig met het reageren op mails, appjes en ad hoc verzoeken. 

Het gaat niet om druk zijn, maar om productief zijn. Dat betekent dat het vooraf helder is wat je te doen hebt en dat je planning flexibel is , zodat je gemakkelijk kunt uitwijken voor als er een spoedgeval is. 

Hiervoor heb ik de HOPPA methode ontwikkeld, die bestaat uit 5 principes. Hiermee ontwikkel je een time management workflow die ervoor zorgt dat je minder aan je hoofd hebt en meer  overzicht. Je kunt prioriteiten stellen en nee zeggen tegen ad hoc verzoeken. Je hebt een realistische planning en je weet hoe je je concentratie het beste kunt beschermen. 

De HOPPA methode

Hoofd Leeg - We gaan het hoofd leeg maken en je krijgt tips om het hoofd leeg te houden.
Overzicht - We gaan alle input verwerken, zodat je in 1 oogopslag ziet wat je te doen hebt. Less = more
Prioriteiten - Wat stel je uit? Waar hik je tegen aan? We maken een plan voor het allerbelangrijkste
Planning - Geen back to back meetings, maar een realistische dagplanning met buffers
Aandacht - Je weet hoe je omgaat met interne afleiding en externe verstoorders.

Klanten over de time management training

Max heeft een zeer praktische en toepasbare time management training ontwikkeld welke inzetbaar is voor binnen alle functies. Timemanagement is van cruciaal belang. Om gefocust, effectief en vooral productief te werk te gaan gun ik iedereen deze training. Doe dit je werknemers of jezelf cadeau en profiteer van alle voordelen in je werk. Onmisbaar in de tijd van nu.

Marjorie Amzand - Schoolmaatschappelijk werker

We hebben veel bruikbare adviezen gekregen waar we meteen mee aan de slag konden in de praktijk. De time management workshop heeft me ontzettend veel opgeleverd als het gaat om planning, overzicht, prioritering en verdelen van aandacht. Max bedankt en ga zo door!

mentor-max time management training
Vanja Ivanisevic - TOP groep BV

Ik vond Max een betrokken en enthousiaste trainer. Ik merk dat ik de time management tips en tools die ik tijdens deze training gekregen heb ook daadwerkelijk toepas in mijn werk. Ik raad deze training zeker aan als u meer structuur en rust in uw werk wilt creëren.

Iris Boschman - maatschappelijk werker
De time management training van Max was heel leerzaam en vooral erg praktisch. Ik vind Max een fijne en energieke trainer die goed weet waar hij het over heeft. Pluspunt is dat hij zelf ervaring heeft in de jeugdzorg waardoor hij goed kon aansluiten bij onze knelpunten in het werk met betrekking tot time management. Ik heb goed gebruik gemaakt van de tips en ben erg blij dat ik mijn overzicht maar ook planning nu weer terug heb! Bedankt Max!
mentor-max time management training
Melissa Sangers - Slakhorst - Jeugdconsulent
De baas zijn over mijn agenda was voor mij een punt van aandacht. Door de training heb ik geleerd dat ik ECHT de tijd neem voor werkplannen of toeleidingen. Door de time management tips van Max kan ik mij volledig afsluiten en mijn tijd beter indelen. Max sloot erg goed aan bij de werkzaamheden van een SMW'er. Ook had hij een goede afwisseling tussen oefeningen en nieuwe informatie. Ik zou Max omschrijven als een energieke, sociale, ervaren en praktische trainer.
Nikki van der Hak - Schoolmaatschappelijk werker
De time management training van Max heeft mij tools gegeven om mijn werkdag effectief te structureren, een helder overzicht te krijgen in mijn taken en optimaal productieve momenten te benutten. Daarnaast weet ik hoe ik rust krijg door mijn bereikbaarheid te plannen en waar ik grenzen mag aangeven. En bovendien: door het digitaliseren van alle waardevolle jeugddocumenten ontstaat er rust in huis en in mijn hoofd. Geweldig Max, bedankt!
mentor-max time management training

Dorinde Westra - WMO consulent

time management trainer Max Ohlenschlager

Waarom time management training?

Waarom ben ik zo fan van time management? Het was voor mij destijds een reddingsboei. Ik werkte als gezinsvoogd en kwam om in de administratie en werd gek van mijn mailbox, de telefoontjes en collega's aan mijn bureau. Toen ik me eenmaal in time management ging verdiepen kreeg ik eindelijk weer ruimte in mijn hoofd en in mijn agenda. 

In de loop der jaren heb je wellicht bepaalde gewoonten ontwikkeld die niet effectief zijn. Ik ben er van overtuigd dat je de grip op het werk kunt krijgen én houden. In de time management training nemen we je werkdag en je werkweek door en staan we stil bij hoe je je dag start en eindigt. Wat doe je met je to do lijst? Wat laat je wel of niet toe in je agenda? Hoe druk heb je het in je hoofd? Wat doe je met moeilijke mailtjes?

Ik hoef je niet te vertellen dat je prioriteiten moet stellen, dat weet je zelf ook wel. Maar ik laat je zien hoé je dat doet en vertel ook wat vooral niét werkt. Het unieke aan mijn aanpak is dat ik 5 principes centraal stel - Hoofd Leeg, Overzicht, Prioriteiten, Planning en Aandacht. Vervolgens kijken we naar wat voor jou het beste werkt om deze principes na te lezen. Het maakt niet uit of je een kladblok gebruikt of de laatste gadgets. Iedereen kan méér uit zijn werkdag halen. 

Praktisch

Geen overbodige tabellen, modellen en theorieën, maar to the point tips waar je direct wat aan hebt.

mentor-max time management training

Persoonlijk

Ieder team is anders, dus geen one size fits all verhaal, maar maatwerk

Principes

De training is gebaseerd op de HOPPA methode en bestaat uit 5 principes

Time management training FAQ

Verzorg je ook lezingen of korte workshops?

Absoluut. Ik word regelmatig gevraagd om een workshop te verzorgen tijdens een teambuilding dag. Het is ook geen probleem om een (online) lunchlezing te verzorgen.

Verzorg je de training ook online of alleen op locatie?

Het kan zowel online als op locatie. Online trainingen duren niet langer dan 1 dagdeel per dag.

Wat doe je aan borging?

Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een hand out en een paar weken later een video met daarin een samenvatting van de belangrijkste inzichten van de training.

Doe je alleen een intake met de opdrachtgever?

De belangrijkste zaken stem ik af met de opdrachtgever. Inhoudelijk wil ik ook weten waar de deelnemers tegenaan lopen en wat ze willen leren. Ze ontvangen voor de training een korte online vragenlijst.

Wat maakt jou anders dan andere trainingsbureaus?

Ik overlaad de deelnemer niet met overbodige theorieën, tabellen en modellen, maar biedt ze praktische tips, tools en technieken die ze direct kunnen toepassen.

Ik overtuig de deelnemer niet om een bepaalde app of software te gebruiken. Het laatste wat je wil is nóg een extra systeem. Ik laat je zien hoe je orde in de chaos kunt scheppen met de middelen die je al gebruikt.

Ik beperk me niet alleen tot time management. Het draait om een combinatie van het managen van je tijd, aandacht én energie.

En last but not least, mijn aanpak is gebaseerd op HOPPA, dat bestaat uit 5 principes (hoofd leeg, overzicht, prioriteiten, planning en aandacht).

Levert deze training SKJ punten op?

Yes!

Kan de training ook in het Engels?

No problem! Ik spreek vloeiend Engels, want ik heb jarenlang een Engelstalig radioprogramma gepresenteerd.

Train je ook in België?

Ja. Er worden dan uiteraard wel reis en verblijfskosten in rekening gebracht.

€ 800,- per dagdeel

Time management training

  • Online of in company
  • Altijd maatwerk
  • Borging:  video met samenvatting
  • SKJ geaccrediteerd
arrow_drop_up arrow_drop_down