Time management expert Max Ohlenschlager

Trainer, coach, adviseur en schrijver

time-management-trainer-max-ohlenschlager

Praktische aanpak met een eigen methode

Ik verzorg training en coaching in time management, zowel online als in company. De klanten zijn kenniswerkers die last hebben om het overzicht te behouden tussen de vele mails, appjes, telefoontjes en ad hoc verzoeken van collega's. Ik bied praktische tips, tools en technieken om meer uit je werkdag te halen. Uniek aan de aanpak is de HOPPA methode gebaseerd op 5 principes (hoofd leeg, overzicht, prioriteiten, planning en aandacht). Het is echt mogelijk om de regie te behouden op je werk.

mentor-max-max-ohlenschlager

De waan van de dag

Je loopt constant achter de feiten aan. Er zijn projecten die stagneren of waar je überhaupt nog niet aan begonnen. Waarom? Je komt er niet aan toe. Je neemt het jezelf wel voor, maar er is ALTIJD iets anders dat om aandacht schreeuwt. Denk aan een mail met prioriteit; een collega die ‘een klein vraagje’ heeft, of gedachten die ineens te binnen schieten

Hierdoor ben je dagelijks bezig met brandjes blussen. En dat is frusterend, want je krijgt je werk niet af en je bent voor je gevoel voornamelijk bezig het andermans problemen. Het is ook energieslurpend. Je haalt op deze manier niet genoeg voldoening uit je werk. Eenmaal thuis na een lange werkdag heb je een vol hoofd en weinig fut.

mentor-max-over-ons

Bewust van tijd, aandacht & energie

De sleutel tot succes is méér dan een to-do-lijstje. Je weet wel wat je moet doen, maar het is lastig om iets gedaan te krijgen in de tsunami van prikkels, verzoekjes en afleiding. Tijdens de training en coaching krijg je praktische handvatten om beter prioriteiten te stellen en realistischer te plannen. Je krijgt inzicht in een manier van werken die makkelijk is om bij te houden.
werkmail-checken-op-je-telefoon

1 uur extra productiever per dag

Hoeveel uur denk dat de gemiddelde professional écht productief is? 7.2? 5? Het is veel minder, gemiddeld maar 3. Kun je nagaan hoeveel tijd, aandacht en energie er wordt verspild. Als kenniswerker sta je niet aan de lopende band dus het is niet de bedoeling dat je maximaal moet presteren. Met mijn handvatten word je zeker een uur extra productiever op een dag. Het belangrijkste is dat je hebt gedaan wat je jezelf had voorgenomen om te doen. Dan sluit je met voldoening je werkdag af en ga je fluitend naar huis. 
time management trainer Max Ohlenschlager

Iets meer over mijzelf

Ik was niet altijd georganiseerd. Sterker nog, ik was altijd maar aan het uitstellen totdat ik niet meer kon ontsnappen aan de deadline. Het kwam eigenlijk altijd wel goed. Ik ging gewoon even in turbo stand en dan klaarde ik de klus. Dat was tijdens mijn studie al zo en ook tijdens mijn eerste banen. Totdat ik 's ochtends wakker werd met hartkloppingen.

time management training

Time management was mijn reddingsboei

Ik ging me verdiepen in time management. Ik was sceptisch, maar al snel had ik weer de grip op het werk. Ik had mijn mail op orde en had voor het eerst een dagindeling waar ik blij mee was. Het vreemde was: ik had het nog net zo druk. Door time management werd het werk er niet minder op, maar ik had er wel de grip op. En dat is een hemelsbreed verschil. Er kwam een moment dat ik zo goed was in time management dat ik zelfs tijd over hield. Collega’s waren verbaasd. Ik kreeg regelmatig de vraag: ‘hoe doe je dat toch?’ of ‘waar haal je de tijd vandaan?’ Dit was voor mij de aanleiding om in 2011 Mentor Max op te richten. Als ik het kan, dan kan jij het ook!

Wat mijn klanten zeggen

Max heeft een zeer praktische en toepasbare training ontwikkeld welke inzetbaar is voor binnen alle functies. Timemanagement is van cruciaal belang. Om gefocust, effectief en vooral productief te werk te gaan gun ik iedereen deze training. Doe dit je werknemers of jezelf cadeau en profiteer van alle voordelen in je werk. Onmisbaar in de tijd van nu.


time management trainer max ohlenschlager
Marjorie Amzand
Wij hebben de Time Management training van Mentor max als heel positief ervaren. De training was goed afgestemd op manager in een zeer operationele omgeving. Wij hebben er veel van geleerd en gebruiken veel van zijn tips nu al in de praktijk! Een aanrader voor iedereen!

Max, dank voor je hulp en kundig inzicht!
time management trainer max ohlenschlager
Vincent Belger
De training van Max over time management was heel leerzaam en vooral erg praktisch. Ik vind Max een fijne en energieke trainer die goed weet waar hij het over heeft. Na de training mailt hij ook met een opfrisser waardoor het niet alleen de training is maar ook een reminder erna. Ik heb goed gebruik gemaakt van de tips en ben erg blij dat ik mijn overzicht maar ook planning nu weer terug heb!
time management trainer max ohlenschlager
Melissa Slangers - Slakhorst

Time management training & coaching

Ik bied 2 diensten:  time management training voor teams en individuele coaching. 
arrow_drop_up arrow_drop_down