inbox zero

Inbox Zero - organiseer je mailbox als een malle

Inbox zero, de naam zegt het al. Het houdt in dat je een lege inbox hebt. Alle mails die in je inbox zijn binnengekomen heb je verwerkt. Wat overblijft is een mooi wit scherm. Helaas is het altijd maar van korte duur, want binnen no-time heeft iemand je weer iets gemaild.

Er zijn verschillende gedachten over Inbox Zero. Je hebt 2 kampen. De ene groep zegt: waarom zou ik in hemelsnaam mijn inbox de hele tijd opschonen? Als ik iets nodig heb dan zoek ik het op en als ik een mail heb gemist, dan mailen ze nog maar een keer. De andere groep ziet het zo: Het is fijn om alle mails te hebben verwerkt. Alles staat op de juiste plaats.

Je hebt dit vast wel eens meegemaakt. Je scrollt door je inbox en dan zie je weer die mail waar je allang iets mee had moeten doen. Door je inbox opgeruimd te houden hoef je niet meer te scrollen. Het organiseren van je inbox is vrij eenvoudig. Het belangrijkste uitgangspunt is het volgende:
Je inbox is geen to do lijst
Stop met mails op ongelezen zetten. Markeren heeft ook geen zin, want dan blijf je bezig. Onthou de volgende simpele stappen:
  1. Dump - voor al uw spam en ongewenste nieuwsbrieven
  2. Doe direct - mailtjes die je direct kan afhandelen
  3. Archiveer - die eindverslagen en rapportages verplaats je naar je archief
  4. Doe later / plan in - mails met een verzoek zet je op je to do lijst. Heb je er erg veel werk aan? Reserveer hiervoor dan wat tijd in je agenda.
Succes met jouw Inbox Zero!

Reactie plaatsen