cursus assertiviteit VI

Cursus assertiviteit voor jouw team

Beter voor jezelf en elkaar zorgen door effectiever te communiceren

Kennismaken?

13 jaar

ervaring

2.500+

tevreden klanten

31 x ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

recensies op google

time management training opdrachtgevers

Tot hier en niet verder

Waar ligt de grens op het werk? Waar trek jij jouw grens? De maatschappij wordt steeds assertiever, ook op de werkvloer of in contact met klanten of cliënten. Je wilt niet over je heen laten lopen; je wilt gezien en gehoord worden. Soms lijkt het alsof mensen op totaal verschillende niveaus communiceren. Miscommunicatie kan niet alleen aan de ander liggen; het is een wisselwerking. Het is mogelijk om effectiever te communiceren, maar hiervoor is het cruciaal om A) bewust te zijn van je gedachten en gevoelens en B) te weten hoe je dit moet communiceren. Dit vormt het centrale thema van de assertiviteitscursus.
cursus assertiviteit I

Het belang van assertiviteit

Assertiviteit is de kunst van zelfverzekerde communicatie, waarbij je op een respectvolle manier voor jezelf opkomt, je grenzen duidelijk maakt en effectief samenwerkt met anderen. In de professionele wereld is assertiviteit essentieel voor succesvolle interacties, het opbouwen van sterke relaties en het bereiken van je doelen.

Wat kun je verwachten?

Beter communiceren

Ontdek technieken om helderder en effectiever te communiceren, zodat je boodschap altijd duidelijk overkomt.

Grenzen aangeven

Leer hoe je je persoonlijke en professionele grenzen kunt herkennen en op een assertieve manier kunt aangeven, zonder anderen te kwetsen.

Voor jezelf opkomen

Krijg inzicht in hoe je zelfverzekerd kunt optreden in verschillende situaties, van vergaderingen tot onderhandelingen.

Bewustwording van grenzen

Leer het belang van het bewust zijn van je persoonlijke en professionele grenzen en hoe je deze kunt respecteren en handhaven.

Ontdekken van belemmerende gedachten

Identificeer en overwin negatieve denkpatronen die je assertiviteit kunnen belemmeren, zodat je met vertrouwen kunt handelen.

Reacties op cursus assertiviteit

Max is een bevlogen, sociale en kundige trainer die goed de aansluiting vindt bij de deelnemers en hun (vaak ingewikkelde) praktijk. Door regelmatig contact in de aanloopfase lukt het Max om zijn trainingen te ontwerpen naar aanleiding van onze specifieke vragen en ontwikkelbehoeften. Dat betaalt zich uit in praktisch toepasbare trainingen waar de deelnemers echt profijt van hebben in de praktijk.
mentor-max time management training
Johan Gerrits - Xtra
Max is een prima coach en trainer voor kwetsbare doelgroepen. Hij heeft door zijn ervaring en achtergrond een goede aansluiting bij deze doelgroep. Verder heeft hij een mensgerichte en professionele uitstraling waardoor hij makkelijk contact maakt met zowel opdrachtgevers als cliënten. Hij is rustig en observeert goed, hij kan duidelijke feed-back en complimenten geven.
Garbrand van den Berg - trainer bij Optica
Hij geeft o.a. workshops 'Effectief communiceren' en  'Timemanagement'. Dit doet hij met veel enthousiasme en gedrevenheid en dat merken de deelnemers. Hij stelt iedereen op zijn gemak, luistert goed en komt met goede, duidelijke oefeningen. Je ziet dat de deelnemers na de workshop een positieve boost hebben gekregen, meer vertrouwen hebben in zichzelf en er echt wat van opgestoken hebben.
mentor-max time management training

Sanne van den Rotten - Talent Coach

max-ohlenschlager-time-management-expert
Trainer, coach en auteur Max Ohlenschlager

Over mij

Hi, mijn naam is Max Ohlenschlager en ik ben trainer, coach en auteur. Ik heb jarenlange ervaring in de jeugdzorg en ik heb daardoor zowel mezelf, mijn collega's als mijn cliënten geleerd om voor zichzelf op te komen. Ik ben opgeleid in de sociale wetenschappen en ben altijd gefascineerd geweest door het gedrag van de mens, helemaal als het gedrag afwijkt ;) Ik ben er van overtuigd dat iedereen beter voor zich zelf kan zorgen, zodra ze weten welke gedachten hun tegenhouden en hoe ze dit het beste kunnen communiceren. Dit bied ik in mijn interactieve cursussen op locatie. 

Kernwaarden cursus assertiviteit

Praktisch

Geen overbodige tabellen, modellen en theorieën, maar to the point gesprekstechnieken waar je direct wat aan hebt.

mentor-max time management training

Persoonlijk

Ieder team is anders, dus geen one size fits all verhaal, maar maatwerk

Authentiek

Geen gare rollenspellen, maar aan de slag met je eigen casuïstiek van de werkvloer

cursus assertiviteit II
€ 850,- ex btw per dagdeel

Cursus assertiviteit

  • Altijd maatwerk
  • Interactieve training met  presentatie en opdrachten
  • Toegang tot online community & e-learning
  • Also available in English

Interesse? Laat gerust een bericht achter