veerkracht coaching max ohlenschlager

Veerkracht coaching

Optimaal in balans

Laten we kennismaken
  • Moet je dagelijks veel ballen in de lucht houden, zowel op het werk als privé?
  • Sta je altijd klaar voor anderen en ben je hierdoor altijd bereikbaar en beschikbaar? 
  • Vind je het lastig om je grens aan te geven, waardoor anderen hier misbruik van maken?
  • Levert dit stress op, een slechte nachtrust en gaat het ten koste van je eigen welzijn?

Als je jezelf herkent in het bovenstaande, dan word je waarschijnlijk geleefd. Andere mensen bepalen hoe jouw dag verloopt. Dit is vaak bij een hoge werkdruk, mantelzorg, het gezinsleven of een complexe scheiding. 

Ergens ben je de grip kwijtgeraakt. Je hebt niet op alles invloed, maar in de loop der tijd zijn grenzen vervaagd. Je hebt teveel van jezelf gegeven en het is tijd om weer het heft in eigen handen te nemen en beter voor jezelf te zorgen. Ik kan je de juiste tools en gesprekstechnieken geven waardoor je weer lekkerder in je vel zit. 

veerkracht caoching II

Zet jezelf op de eerste plek

Als je al je tijd, aandacht en energie aan anderen besteed, dan blijft er niets meer voor jezelf over.

Je bent moe, kortaf, overprikkeld en je komt niet toe aan je eigen to do list. 

Het is de kunst om je dag anders in te richten. 

Focus eerst op wat jezelf nodig hebt. 

Dat lijkt egoïstisch, onmogelijk zelfs, maar het is de enige manier om overeind te blijven.

Laten we kennismaken

Duizend dingen doekje

Je vindt het niet erg om wat extra werk te verrichten, maar het is meer regel dan uitzondering. Iedereen weet je voor zijn of haar karretje te spannen. Je bent de moeilijkste niet, je helpt mensen graag, maar dit is zowel je kracht als je valkuil. Je wordt structureel overvraagd en het is allemaal een beetje teveel van het goede.

Hierdoor ben je voornamelijk bezig met brandjes blussen. Je voelt je soms net een duizend dingen doekje. Je komt niet toe aan je eigen ding, want je vindt het lastig om je grens aan te geven. Je weet niet hoe je je bezwaar moet verwoorden of je denkt dat je zoiets niet doen. In mijn Veerkracht Coaching gaan we dieper in op alle aspecten die jouw veerkracht beïnvloeden.

Linda Jansen

Verpleegkundige

Meer rust in het hoofd

Ik ben begonnen bij Mentor Max, omdat ik vaak overwerkte en privé lukte het mij ook niet om alle ballen in de lucht te houden. Ik was een echte pleaser en zei tegen alles en iedereen 'ja'. Max heeft mij geleerd om mijn tijd op werk beter in te delen, zodat ik minder vaak overwerk. Ook heb ik geleerd om te voelen hoe vol mijn (sociale) batterij is na een werkdag en dat deze uiteraard ook weer opgeladen moet worden. Max hanteert een persoonlijke aanpak en coacht 'op maat'. Bij iedere sessie kon ik aangeven wat ik wilde behandelen en kreeg ik handige tips, waarmee ik weer vooruit kon! Ik heb weer meer rust in mijn hoofd!

De voordelen van verbeterde veerkracht

Stressvermindering

Door veerkracht te ontwikkelen, leer je beter om te gaan met stressvolle situaties, waardoor je mentaal en fysiek welzijn verbetert.

Verbeterde prestaties

Veerkrachtige mensen zijn beter in staat om zich te concentreren, problemen op te lossen en doelen te bereiken, wat leidt tot verbeterde prestaties op het werk.

Betere relaties

Door veerkracht te ontwikkelen, verbeter je ook je communicatie- en conflictbeheersingsvaardigheden, wat leidt tot sterkere relaties met collega's en leidinggevenden. 

Jeroen Rommes

Jurist

Geen one size fits all

Heel prettig is dat Max niet one-size-fits-all hanteert, maar echt kijkt naar hetgeen ik nodig heb. Ook mooi dat het traject wat langer duurt, en niet maar één of twee sessies. Zo kunnen goede gewoontes voldoende inslijten. En last but not least: Max is een heel fijne persoon, waar ik ook graag mijn best voor doe. Aanrader. 

Veerkracht versterken

Kernwaarden

Ontdek wat voor jou echt belangrijk is en hoe je deze waarden kunt gebruiken als kompas in moeilijke tijden. 

Overtuigingen

Identificeer en onderzoek belemmerende overtuigingen die je veerkracht kunnen ondermijnen, en leer hoe je deze kunt vervangen door meer helpende overtuigingen.

Voorwaarden

Onderzoek de externe factoren in je leven en werk die invloed hebben op je veerkracht, en ontwikkel strategieën om hiermee om te gaan en ze te beïnvloeden.

Grenzen stellen

Leer hoe je gezonde grenzen kunt stellen en bewaken, zowel op professioneel als persoonlijk vlak, om overbelasting te voorkomen en je energie te behouden.
"Wat ik zie, is dat veel mensen zowel op het werk als privé overbelast worden. Natuurlijk is het goed om uit je comfortzone te stappen, maar het wordt steeds moeilijker om terug te keren naar een comfortabele situatie." - Max Ohlenschlager


Ashwin Ramadhin

Consultant

Werk privé in balans

Ik heb door de coaching meer overzicht kunnen creëren op privé en werk vlak. Het heeft me handvaten gegeven om zorgeloos en zonder stress te werken. Ik ga hiermee aan de slag. Dank voor de inzichten!

Ontmoet coach Max Ohlenschlager

Sinds 2011 begeleid ik mensen bij het ontwikkelen van veerkracht. Ik heb jarenlang gewerkt in de (jeugd) zorg, waarbij ik zowel ouders als collega's trainde in gesprekstechnieken waardoor ze beter voor zichzelf konden opkomen. Ik heb professionals begeleid in presentatietechnieken en hoe je iemand goed feedback geeft. Daarnaast weet ik zelf hoe het is om de boel thuis draaiende te houden wanneer je partner dat niet kan. Hoe ik dat doe? Door de boel goed te organiseren, goed voor mezelf te zorgen én de juiste mindset te hebben. Ik haal mijn mindset uit het Stoïcisme, een filosofische stroming waarbij je kijkt naar waar je wél invloed op hebt. Met een achtergrond in zowel sociale wetenschappen als het bedrijfsleven, combineer ik mijn expertise om op maat gemaakte coachingstrajecten te bieden die gericht zijn op het verbeteren van jouw veerkracht.

Tsjalline Boorsma

Gemeente Gouda

Persoonlijke inzichten

Ik ben voor mijn werk vaak met veel projecten tegelijk bezig en wilde meer overzicht en rust in mijn hoofd. Door dit leerzame traject met Max is dat zeker gelukt! Ook gaf het traject mij veel persoonlijke inzichten. Max heeft een prettige stijl van coachen en luisterde goed naar mijn behoeften. Hij wist de juiste vragen uit mijn verhaal te halen. Ook was hij steeds beschikbaar voor hulp tussen de sessies door en reageerde heel snel.
veerkracht coaching III

Klaar om je veerkracht te versterken?

Neem vandaag nog de eerste stap naar een veerkrachtiger en succesvoller professioneel leven.

Meld je hieronder aan voor een online kennismaking en ontdek hoe veerkracht jou kan helpen om elke uitdaging met vertrouwen tegemoet te treden.

Liever een bericht achterlaten?